פשפש הכותנה הוא בן למשפחת הפשפשים, כאשר להבדיל משאר הפשפשים הוא מזיק בעיקר לצמחי הכותנה. הצוות של קסם הדברות מתמחה בהדברת פשפש הכותנה.
אנו מתמחים באיתור וטיפול פשפש הכותנה אשר יבטיח לכם שקט לאורך זמן מן הייצור הזעיר והחמקמק שקנרא פשפש הכותנה!
הדברת פשפש הכותנה? עם קסם הדברות שמים לסוף לנזקים!
✔️ ייעוץ ראשוני ללא עלות
להצעת מחיר חייגו עכשיו:
כאן גרים בכיף משפחת הפשפשים
כאמור, משפחת הפשפשים היא קבוצה ענקית של עשרות אלפי סוגי פשפשים. הפשפש זו חיה העשויה ממקשה אחת ויש להם כנפיים למרות שהם כמעט ולא עושים בהן שימוש. הפשפשים נפוצים בכל העולם וניתן למצוא אותם בתנאי טבע שונים ומגוונים – במים, מתחת לאדמה, על צמחייה ואפילו בשלג, אך המקום הנפוץ ביותר עבור הפשפשים הוא בית גידול. רב הפשפשים הם צמחוניים, אך חלקם טורפים חרקים. הפשפש נראה כמו חרק קטן, ויש לו כ- 4-5 חוליות ואילו הכנפיים נחות אחת על השנייה. פשפש הכותנה יגיע לאורך של 3.8 מ״מ כאשר מדובר בזכרים ול – 4.3 מ״מ כאשר מדובר בנקבות. לפיכך, הזכרים קטנים מעט מהנקבות. להבדיל מפשפש רגיל שלרב יהיה בצבע חום – אדמדם, פשפש הכותנה הוא שחור עם כנפיים שקופות, כאשר אפילו המחושים שלו שחורים. נקבת הפשפש מטילה בסביבות ה- 20 ביצים בקבוצות של 2-4 במהלך חייה, מה שאומר שבמשך שנה תמימה יכולים להיווצר בערך כארבעה דורות של פשפשים, כאשר תוחלת החיים שלו הוא בסביבות העשרים יום.
מחזור חיים
לפשפש הכותנה יש שלושה שלבים עיקריים בהתפתחות, וחשוב להכיר כל שלב ושלב על בוריו על מנת שיהיה ניתן לזהות אותו בכל רגע נתון. השלב הראשון הוא הביצה. ביצי הפשפש הן בצבע צהוב (עם נטייה קלה לוורוד), צורתן אליפטית וגודלן נע בין 0.5 מ״מ ל- 1 מ״מ. השלב הבא זה הנימפה (הזחל), שלרב יהיה בצבע חום בהיר, וככל שהנימפה גדולה יותר כך היא תהיה יותר כהה. לאחר בערך 20 יום תיהפך הנימפה לחרק בוגר, הלא הוא פשפש הכותנה. בהיותו חרק בוגר אורכו מגיע בערך ל- 4 מ״מ וצבעו הופך לשחור.
כיצד מזהים את פשפש הכותנה?
האתגר העיקרי בהתמודדות עם פשפש הכותנה זה לזהות אותו. אמנם הפשפש הוא בצבע שחור והכותנה היא לבנה כך שאם הפשפש נמצא על הצמח ניתן לזהותו בקלות, אך לרוב הוא יתחבא באזורים הפחות גלויים של הצמח כמו בזרעים ובגבעולים. מבחינת הנזק, הפשפש לא משאיר אחריו נזק גלוי לעין על הצמח, כך שיהיה מאוד קשה לזהותו רק כי הוא היה בסביבה. הפעם הראשונה שתוכלו לראות במו עיניכם את הנזק של הפשפש, תהיה בעת עיבוד הכותנה כאשר יופיעו עליה כתמים צהובים שהם בעצם הפשפשים שנמחצו בעת העיבוד. פשפש הכותנה ניזון אך ורק מכותנה ולכן בזמן פריחת הכותנה הם יהיו פעילים אך לאחר מכן הם ייכנסו לסוג של תרדמת על גזעי עצים בסמוך לאזור הגדילה של הכותנה. בחלוף הזמן כשהכותנה חוזרת לפרוח, הם יוצאים מהמחבוא ומתפזרים שוב אל הצמחים.
הדברת פשפש הכותנה
להיפטר מפשפש הכותנה זה לא דבר קל, ובטח שלא ניתן לעשות זאת באופן עצמאי. אחת הדרכים הנפוצות ביותר להדברה היא באופן ביולוגי. בשיטה זו בעצם נותנים לטבע ולשרשרת המזון לעשות את שלהם – משחררים טורפים טבעיים של פשפש הכותנה ונותנים להם את ברכת הדרך לחסל אותו. זו שיטה יעילה למדי, אם כי היא לוקחת זמן רב ולא תראו את התוצאות באופן מיידי. שיטה נוספת היא הדברה כימית, שפופולרית במקרים של הדברת פשפש הברונזה לדוגמא. מה שאומר שימוש בתכשירים כימיים להשמדת הפשפשים. זוהי שיטה יעילה עד מאוד, אם כי מסוכנת – חומרים רבים עלולים להזיק לכותנה עצמה ואף יותר מכך – לחרקים שונים אשר חיוניים למאזן האקולוגי של בית הגידול. רק מדביר מקצועי ומיומן יידע לזהות את פשפש הכותנה, מיקומו ואת שיטת ההדברה הראויה לו. נסו לבחור חברת הדברה אשר עושה שימוש בחומרים טבעיים על מנת שהנזק הסביבתי יהיה מינימלי.